Blog Post

Eerste webshop

2022-01-16

In het eerste van mijn studie aan het Windesheim moest ik een webshop bouwen in het eerste semester, dit was een prima start als je in groepjes van 6 werkt, helaas was dit niet zo bij mij. We waren na 2 weken nog met 3 personen waarvan ik als enige aanleg had voor programmeren. Hierdoor viel al het werk op mij, na wat meer uren in het project stoppen dan gemiddeld kwamen we op de beste website van de klas.

Tijdens dit project heb ik geleerd hoe het proces verloopt van idee tot de applicatie zelf, de stappen ertussen en hoe het soms niet loopt zoals je wilt. Zoals ik aangaf heb ik veel zelfstandig moeten werken, hierdoor heb ik veel stappen gemaakt op basis van project management met Monday. Deze software helpt je met plannen van een project, hierdoor had ik een overzicht en heb ik de webshop makkelijk zelfstandig kunnen maken.

Het resultaat toont staat voor zichzelf, waar andere projectgroepen zich nog focusten op basis functies toevoegen, was ik bezig met de looks nadat de functies af waren.

Ik voel me echt op mijn plek binnen de opleiding en weet dat dit vakgebied echt voor mij is gemaakt.