Minor Media & Cultuur | Fotografie en Beeldwijsheid
Jeroen den Otter
1657370


Opdracht 1: Compositie
Samen met Cindy heb ik bij een van de vele flats die de Uithof rijk is een aantal portretten gemaakt. De keuze voor portretten was snel gemaakt omdat ik mensen fotograferen interessant vind, in het bijzonder hoe een persoon zich uit qua kledingstijl. Ik heb gespeeld met diffuus licht door Cindy bij het raam te plaatsen. Daarnaast heb ik Cindy interessant afgebeeld door haar gezicht op de regel van derden te plaatsen. Hetzelfde geldt voor de middelste foto, echter heb ik deze in zwart-wit gemaakt om een esthetisch repliek te geven aan het beeld. Ten slotte heb ik bij mijn laatste afbeelding gespeeld met de gulden snede.
Feedback: Boven alles, mooie afbeeldingen. Goed dat er bij het raamshot nog veel van de achtergrond te zien is. Daarnaast is de lichtstreep op de flat van de middelste foto interessant.
Opdracht 2: Diafragma en sluitertijd
Samen met Harald en Nick ben ik gaan lopen richting de universiteitsbibliotheek. Hierachter weidde zich een mooi grasveld en levendige bomen. Dit was voor mij de aanleiding om te stoppen voor een paar portretten. De groene bladeren waren uitstekend voor een zachte bokeh. Daarnaast heb ik ook een portret gemaakt waarin de omgeving als de persoon scherp zijn. Ten slotte heb ik geëxperimenteerd met beweging en bevriezen. Gaaf om mee bezig te zijn. Ik heb geleerd hierin hoge F waardes te nemen en lage sluitertijden te hanteren van bijvoorbeeld 1/10. Ondanks het felle zonlicht midden op de dag vond ik het effect gaaf. Echt iets om meer mee te gaan experimenteren.
Feedback: Mooie afbeedlingen, goede techniek. Persoonlijk zou ik bij het portret waarbij de omgeving als de persoon scherp is een andere locatie uitkiezen. Het lijkt mij, als beide scherp zijn, dat de locatie ook echt bijzonder moet zijn, iets moet toevoegen. En dat is nu niet het geval vind ik.
Feedback ronden
De leden van mijn groepje vonden mijn afbeeldingen net en goed gelukt. Goede compositie en mooi gebruik van scherptediepte. Er is daarnaast wel verbetering mogelijk. De achtergrond kan meer van betekenis zijn bij het portret waar de persoon als de achtergrond scherp zijn. Daarnaast kan je beter een kikkerperspectief gebruiken bij de bewegingsonscherpte foto, let daarbij ook op een juiste interessante compositie van beeld.